KOMPLOT~


  KOMPLOT.Band ini dianggotai oleh  Zac Partician,Amrud Shazrin,Haekal Talib,Encik Chino,dan Ahmad Jeffny.Komplot mengeluarkan single pertama mereka pada tahun 2007 dengan di kenali sebagai 'Konflik Metropolis'. Ia mendapat sambutan hangat dari bandar dan serata tempat. Tidak lama kemudian mereka mula di kenali sebagai Komplot .Komplot mula menempa nama di show pertama mereka di Bar Dobi, apabila beratus-ratus peminat datang ke bar untuk memuaskan rasa ingin tahu mereka terhadap band yang mula naik ini. Komplot membuktikan persembahan mereka memberi impak secara besar-besaran setelah rata2 peminat turut sama menari, dan peminat yang datang bersemangat dan ini memulakan kegilaan yang dipanggil Komplot. Sejak itu,Nama Komplot semakin berkembang naik dengan lagu2nya yang mempunyai rentak berbeza dan lebih harmoni.
   Muzik yang mereka mainkan bagi aku lain dari yang lain.Mereka menamakan genre muzik mereka sebagai “ Disko Tanpa Risiko”.Muzik mereka lebih ke arah DancePOP menjadikan mereka sebuah band yang bertenaga ketika membuat persembahan di ikuti ‘Crowd’ yang menghayati muzik mereka dengan turut menari sambil menikmati muzik bertenaga dari mereka.Antara lagu mereka yang menjadi perhatian adalah “DISKO TANPA RISIKO,NORA ZEN,KONFLIK METROPOLIS,ENTER THE KOSMOS” dan banyak lagi.Kekuatan band ini di perkukuhkan lagi dengan alunan tiupan sexsofon serta Vocal yang tinggi dari Zac sendiri selaku vocalist Komplot  yang mempunyai daya tarikan tersendiri.
Kini mereka mula lebih di kenali setelah mereka aktif bergiat dalam gig2 yang di anjurkan secara besar-besaran mahupun kecil-kecilan.Semoga hadirnya Genre yang berbeza seperti band ini dapat menambah warna dalam mewarnai arena muzik kita~
By-JARI BESI~
**Sumber:: Google search N Facebook Komplot~


No comments:

Post a Comment