KOPIKAMILO~

KOPIKAMILO…
“Cuba rasa apa yang ku ubah..”

Band ini dibentuk melalui idea Ei Jul, vokalis KOPIKAMILO pada tahun 2011… Karya-karya yang dihasilkan pada mulanya hanya untuk santapan diri sendiri sahaja.. Dimana, lagu-lagu dirakam cuma menggunakan hifi (sony), gitar, dan effect (G1).. Antara karya-karya yang dihasilkan ialah sesuatu yang baru, budak-budak, kaulah, kau renung lagu ini, inilagujaja, siapakah aku, tutup mata, meski waktu sementara, hanya untukmu, petikkan, rasa tak terhingga, karya kita, dia rasa, dan dia muram..

Minat muzik..yang membentuk kopikamilo,(ex nijam dgn HeNtakkan Drumnya, najuan dgn petikkan gitar, ejan dgn bunyi rendahnya-bass) memberi idea dari segi perjalanan muzik kopikamilo(karya kita). KOPIKAMILO memberi maksud yang tesirat di sebalik nama iaitu Pahit(kopi) dan manis(milo) dalam perjalanan muzik kopikamilo.

#JARI BESI::Komen n Pendapat aku dari lagu "Sesuatu Yang Baru"..Susunan muzik agak harmoni cuma vokal agak tenggelam sedikit (walaupun ada pattern2 Band Hujan skit..xcaya cuba dgar lagu Hujan-mencari Konklusi n dgar lagu Kopikamilo-Sesuatu Yang Baru)=P..Mungkin dari kualiti recordingnya..Tapi,Alunan muzik yg ala2 retro menghidupkan lagu tersebut..Petikan bass ada part2 yg miss sedikit..Gitar ok dan drumm pun ok..Apa2pun band ni masih boleh pergi jauh..Apa yg perlu adalah semangat antara Line-up dan komitmen 120%..Semoga mereka berjaya dalam arena Muzik Tanah Air..Yeahh!!=)

GENRE : Alternative rock/pop
LINE UP:
Ei Jul - Vokalis/gitar
Najuan - gitar/2ndvokalis
EX Nijam - Drum/Tamborin
EJan - Bass
Usai - seasonist

#Untuk perkembangan lanjut mengenai mereka,boleh mengikuti perkembangan mereka di Facebook mereka.. http://www.facebook.com/KOPIKAMILO..
No comments:

Post a Comment